Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 4 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ATS 2
Autor Wiadomość
kafar Offline
Kasownik KRG-4
*

Liczba postów: 326
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 8
Post: #11
RE: ATS 2
Tak, jak wjadę pełną prędkością w zwrotnicę/zakręt to na pewno bujnie Wink Ale po pierwsze - chodzi tu o ATS2, a po drugie - w realu tramwajem buja na dużo niższych prędkościach...

[Obrazek: Admini_na_wycieczce.jpg]
18-02-2015 09:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
LodzkiBus Offline
Pasażer z biletem miesięcznym
*

Liczba postów: 50
Dołączył: May 2014
Reputacja: 2
Post: #12
RE: ATS 2
(18-02-2015 08:50)lukasn26 napisał(a):  Edytor czego? Obiektów, tras, tekstur?
Edytor tras tramwajowych Smile
18-02-2015 15:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Helmutek Offline
Swing Voznik
*

Liczba postów: 73
Dołączył: Jul 2014
Reputacja: 5
Post: #13
RE: ATS 2
(16-02-2015 23:57)Edward napisał(a):  tramwaje komputerowe zatrzymują się na każdym przystanku.

Edward, ale te tramwaje komputerowe to będzie coś takiego jak w ATS-ie, że powiedzmy pojadę GT6, zmienię tramwaj na 105Na i GT6 sobie pojedzie dalej, będzie się zatrzymywał na przystankach. O to chodzi? Czy chodzi, że ogólnie będą tramwaje komputerowe?

PS: Hahah, fajna sygnatura Łukasz Smile Chociaż podobna sytuacja była 3 lata temu w Poznaniu. Łódź wypożyczyła na 2 miesiące Moderusa Beta Wink

I have enormous respect for people who liquidated the tram lines to Aleksandrów, Rzgów and Tuszyn...
18-02-2015 16:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
lukasn26 Offline
Mam kartę miejską na wszytkie linie :P
**

Liczba postów: 555
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 12
Post: #14
RE: ATS 2
Bydgoszcz jeszcze nigdy nie pożyczyła od nikogo (chyba) żadnego wozu chyba że właśnie na testy od Pesy.

[Obrazek: 90a9698b9335c73bgen.png]
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011750463158
19-02-2015 08:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GOPdriver Offline
Pasjonat
*

Liczba postów: 162
Dołączył: Sep 2014
Reputacja: 10
Post: #15
RE: ATS 2
Jakie parametry fizyczne? Wszystkie Big Grin napiecie, rozstaw, masa, dlugosc, szerokosc, wysokosc, oporniki i info o nich np. numer opornika opor itp.,boczniki, maksymalne prady psr itd. itd. nie mam pomyslu jak rozwiazac parametry fizyczne dla falownikow/tyrystorow ale to sie jeszcze wymysli.
19-02-2015 14:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Helmutek Offline
Swing Voznik
*

Liczba postów: 73
Dołączył: Jul 2014
Reputacja: 5
Post: #16
RE: ATS 2
@Łukasz: Ale teraz możesz wziąć pod uwagę Bydgoszcz jako tamten Poznań, a nie Łódź Smile Grudziądz można wziąć pod uwagę za Łódź.

@Edward: Czy w ATS 2 będą takie ustawienia, że będzie można zmienić rozstaw toru? (1000mm lub 1430mm)
Czyżby my potocznie mówimy ATS 2? Bo w Rainstedzie pisze, że nowy ATS, to ATS NG.

I have enormous respect for people who liquidated the tram lines to Aleksandrów, Rzgów and Tuszyn...
19-02-2015 18:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Edward Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 494
Dołączył: Jan 1970
Reputacja: 21
Post: #17
RE: ATS 2
Jak zwał tak zwał ATS2=ATS NG.

W TramCAD można tworzyć tory o prześwitach:
1,435 m
1,000 m
0,900 m
0,785 m
1,525 m

Pozostało mi jeszcze w wózkach zrobić zabezpieczenie, takie że wózek nie przejedzie po innym prześwicie (nie wiem czy to nie będzie potem uciążliwe np. KTM nie będzie można puścić po polskich trasach)

>Edward, ale te tramwaje komputerowe to będzie coś takiego jak w ATS-ie, że powiedzmy pojadę GT6, zmienię tramwaj na 105Na i GT6 sobie pojedzie dalej, będzie się zatrzymywał na przystankach. O to chodzi? Czy chodzi, że ogólnie będą tramwaje komputerowe?

Nie do końca rozumiem o co chodzi. Nie wiem czy robić taką zmianę tramwaju jak w ATS, czy raczej zrobić żeby jechać jednym realizując rozkład a zmieniać tramwaj np. w zajezdni tylko.
19-02-2015 20:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ryba825 Offline
Pasażer z biletem miesięcznym
*

Liczba postów: 54
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 2
Post: #18
RE: ATS 2
>>czy raczej zrobić żeby jechać jednym realizując rozkład a zmieniać tramwaj np. w zajezdni tylko.
Myślę, że ten sposób będzie lepszy. Jeśli ktoś będzie chciał zmienić tramwaj "w trasie", to po prostu będzie zaczynał od nowa.
19-02-2015 21:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
LodzkiBus Offline
Pasażer z biletem miesięcznym
*

Liczba postów: 50
Dołączył: May 2014
Reputacja: 2
Post: #19
RE: ATS 2
(19-02-2015 20:58)Edward napisał(a):  W TramCAD można tworzyć tory o prześwitach:
1,435 m
1,000 m
0,900 m
0,785 m
1,525 m
Czyli TramCAD będzie powiązany z ATS 2?
19-02-2015 21:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Edward Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 494
Dołączył: Jan 1970
Reputacja: 21
Post: #20
RE: ATS 2
Już jest powiązany, ponieważ tramwaje w ATS2 jeżdżą po trasach z TramCAD'a (z Rainsted'a też).
19-02-2015 22:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 




Advanced Tram Simulator | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS