Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 4 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ATS 2
Autor Wiadomość
GOPdriver Offline
Pasjonat
*

Liczba postów: 162
Dołączył: Sep 2014
Reputacja: 10
Post: #1
ATS 2
Pomyslalem ze warto miec watek gdzie mozna opowiedziec o swoich skargach/prosbach/zazaleniach/mazeniach dot. ATS 2 zeby Edward mogl sie ustosunkowac sie do tego.
Od siebie doloze ze chcialbym miec mozliwosc dostosowywania parametrow fizycznych ala Maszyna i jeszcze dostosowywana szybkosc wytracania predkosci na wybiegu.
07-01-2015 10:15
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
lukasn26 Offline
Mam kartę miejską na wszytkie linie :P
**

Liczba postów: 555
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 12
Post: #2
RE: ATS 2
Ja bym chciał żeby była możliwość wpadania w poślizg Smile

[Obrazek: 90a9698b9335c73bgen.png]
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011750463158
16-02-2015 17:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Helmutek Offline
Swing Voznik
*

Liczba postów: 73
Dołączył: Jul 2014
Reputacja: 5
Post: #3
RE: ATS 2
Fajny temat. Ja osobiście bym chciał:

1.Linie 1,3,5,7 i 9
2.Żeby każdy tramwaj miał swój osobisty pulpit (to samo co w pytaniach dla Edwarda, które zrobiłem we wakacje zeszłego roku)
3.Działały wszystkie przystanki, tzn. żebym mógł zmienić trasę, na wypadek mojego wymyślonego remontu Wink
4.Żeby co jedną lub dwie wersje Edward stawiał koparki i doły na wyznaczonych torowiskach, dlatego, że PACZ 3.

I have enormous respect for people who liquidated the tram lines to Aleksandrów, Rzgów and Tuszyn...
16-02-2015 17:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Edward Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 494
Dołączył: Jan 1970
Reputacja: 21
Post: #4
RE: ATS 2
1. Linie będzie można sobie zrobić (jakiś obiekt fontu/tekstu dodam - to już było w planach przy ATS)
2. To będzie zależało tylko od modelarza - nowy system obiektów daje dużą swobodę (np. dodanie gałki o nieprzewidzianym wcześniej ruchu). Jeszcze co prawda nie ma zrobionego sterowania, ale wstawianie modeli już jest.
3. Jeszcze nie mam ludzi - tramwaje komputerowe zatrzymują się na każdym przystanku. (Tu jeszcze muszę dogonić ATS)
4. O tym nie myślałem jeszcze, ale powinna być taka możliwość dla twórcy planszy.

>...bym chciał żeby była możliwość wpadania w poślizg
Też bym chciał żeby to było.

>..chcialbym miec mozliwosc dostosowywania parametrow fizycznych
Właśnie robię skrypt geometrii wagonu, jak skończę to powinienem się zabrać za skrypt parametrów fizycznych.
Pytanie: jakie parametry w nim umieścić?
16-02-2015 23:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
lukasn26 Offline
Mam kartę miejską na wszytkie linie :P
**

Liczba postów: 555
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 12
Post: #5
RE: ATS 2
Fizyczne Smile

[Obrazek: 90a9698b9335c73bgen.png]
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011750463158
17-02-2015 08:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kafar Offline
Kasownik KRG-4
*

Liczba postów: 326
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 8
Post: #6
RE: ATS 2
^ Dowcipniś, haha XD się uśmiałem...

-czas rozruchu - dla przykładu 102NaW przyspieszał wolniej niż 803N
-strefy zgniotu (było chyba coś takiego w ATS ale coś się zepsuło i nie udało Ci się wydać tego)
-bujanie pudłem i pantografem na nierównym torowisku

Na razie tyle mi do głowy przychodzi, nie wiem czy i tak nie proszę o zbyt dużo Tongue

[Obrazek: Admini_na_wycieczce.jpg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-2015 16:26 przez kafar.)
17-02-2015 16:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Anton Offline
Pasażer bez biletu
*

Liczba postów: 407
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 9
Post: #7
RE: ATS 2
A ja tam chcę... Tryb pasażera. Smile Żeby został, jak w starych wersjach.

Za niezależne może się uważać tylko to państwo, przeciwko któremu jankesy i ich satrapowie wprowadzili sankcje.
17-02-2015 20:06
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
lukasn26 Offline
Mam kartę miejską na wszytkie linie :P
**

Liczba postów: 555
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 12
Post: #8
RE: ATS 2
Bujanie się jakieś już jest, puść sobie trama 70-tką, weź kamerę z tyłu i lekko będzie się bujać np. przed 3-cim przystankiem na zwrotnicach.

[Obrazek: 90a9698b9335c73bgen.png]
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011750463158
17-02-2015 21:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
LodzkiBus Offline
Pasażer z biletem miesięcznym
*

Liczba postów: 50
Dołączył: May 2014
Reputacja: 2
Post: #9
RE: ATS 2
1. Wykolejenia tramwajów, które można je wkoleić
2. Zmiana tablic tramwajów
3. Porządny edytor
17-02-2015 22:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
lukasn26 Offline
Mam kartę miejską na wszytkie linie :P
**

Liczba postów: 555
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 12
Post: #10
RE: ATS 2
Edytor czego? Obiektów, tras, tekstur?

[Obrazek: 90a9698b9335c73bgen.png]
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011750463158
18-02-2015 08:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 




Advanced Tram Simulator | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS