Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nie mogę uruchomić symulatora ATS
Autor Wiadomość
Bluesman1977 Offline
Pieszy

Liczba postów: 8
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #1
Nie mogę uruchomić symulatora ATS
Witam serdecznie!
Pobrałem symulator ATS. Wypakowałem go przy użyciu WIN ZIP ( tak przynajmniej mi się wydaje) i nie mogę go uruchomić. Na pulpicie mam folder "ATS 0.63b", otwieram go, klikam na ikonę tramwaju i nic się nie dzieje.
Prosiłbym o pomoc w tej sprawie i instrukcję, krok po kroku ( niestety wciąż nie jestem zbyt biegły w obsłudze komputera), w jaki sposób mogę uruchomić ten program.

Pozdrawiam serdecznie.
12-05-2014 01:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Edward Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 494
Dołączył: Jan 1970
Reputacja: 21
Post: #2
RE: Nie mogę uruchomić symulatora ATS
W nowych "windowsach" czasem trzeba programy uruchamiać prawym przyciskiem "Uruchom jako administrator", po tym już można normalnie uruchamiać.
12-05-2014 11:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bluesman1977 Offline
Pieszy

Liczba postów: 8
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Nie mogę uruchomić symulatora ATS
Podjąłem próbę uruchomienia programu jako administrator ( uprzednio utworzyłem nowe hasło administratora) i otrzymuję komunikat "błąd logowania, nieznana nazwa użytkownika, lub nieprawidłowe hasło". Dodam tylko, że używam Windows XP.
Co jeszcze mogę zrobić?
12-05-2014 14:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Edward Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 494
Dołączył: Jan 1970
Reputacja: 21
Post: #4
RE: Nie mogę uruchomić symulatora ATS
Nie trzeba tworzyć żadnych kont, po prostu naciskając prawy przycisk na ikonie ATS wybiera się opcje z tarczą "Uruchom jako administrator", w Windows 7 i 8.

W XP nie trzeba tego robić, powinien się uruchomić od razu.

Możesz wkleić zawartość pliku "std.out" z katalogu gdzie jest ATS?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2014 15:46 przez Edward.)
12-05-2014 15:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bluesman1977 Offline
Pieszy

Liczba postów: 8
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Nie mogę uruchomić symulatora ATS
Niestety, po próbie wklejenia podanego pliku do ATS, komputer wiesza się. Dodatkowo, na ekranie robi się całkowity bałagan. Pojawia się znacznie większe okno katalogu ATS, bez możliwości jego zamknięcia, zminimalizowania itd. Nie ma też wtedy możliwości otwarcia kart na dolnym pasku narzędzi.
12-05-2014 20:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ryba825 Offline
Pasażer z biletem miesięcznym
*

Liczba postów: 54
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 2
Post: #6
RE: Nie mogę uruchomić symulatora ATS
Masz tu wrzucić wszystko, co jest w pliku "std.out".
12-05-2014 21:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bluesman1977 Offline
Pieszy

Liczba postów: 8
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Nie mogę uruchomić symulatora ATS
(12-05-2014 21:45)ryba825 napisał(a):  Masz tu wrzucić wszystko, co jest w pliku "std.out".

Moment, bo nie rozumiem. Zawartość pliku wkleić na forum, czy do ikony oznaczonej znakiem "uwaga tramwaj"?. Po próbie wklejenia do ikony ze znakiem, robi się czarny ekran i komputer wiesza się.
12-05-2014 23:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Edward Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 494
Dołączył: Jan 1970
Reputacja: 21
Post: #8
RE: Nie mogę uruchomić symulatora ATS
Zawartość pliku wkleić na forum.
13-05-2014 01:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bluesman1977 Offline
Pieszy

Liczba postów: 8
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #9
RE: Nie mogę uruchomić symulatora ATS
(13-05-2014 01:34)Edward napisał(a):  Zawartość pliku wkleić na forum.

Oto treść pliku.
Program wystartował...
inicjalizuje sdl
SDL Video OK.

Na tym się kończy Sad
13-05-2014 02:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Edward Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 494
Dołączył: Jan 1970
Reputacja: 21
Post: #10
RE: Nie mogę uruchomić symulatora ATS
Jakiej firmy masz kartę graficzną? I czy sterowniki karty są zainstalowane?
13-05-2014 09:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 




Advanced Tram Simulator | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS