Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pytania
Autor Wiadomość
DieKonstal Offline
Mam Kartę PEKA
*

Liczba postów: 83
Dołączył: Nov 2016
Reputacja: 2
Post: #1
Pytania
Mam pytania dotyczące wersji 063b
1. Jak zmienić numery boczne wagonów 105NA (Tych którymi jedziemy po włączeniu gry)?
2. Czy można zmienić pantograf w 105-tkach?

Poznańskie tramwaje są fajne
28-11-2016 08:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DieKonstal Offline
Mam Kartę PEKA
*

Liczba postów: 83
Dołączył: Nov 2016
Reputacja: 2
Post: #2
RE: Pytania
Chodzi mi o ten pantograf jaki ma GT6/8. (Połówkowy)
28-11-2016 10:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
lukasn26 Offline
Mam kartę miejską na wszytkie linie :P
**

Liczba postów: 555
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 12
Post: #3
RE: Pytania
Bym musiał zaglądnąć jeszcze raz do plików, ale tak, da się i numer i pantograf Wink

[Obrazek: 90a9698b9335c73bgen.png]
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011750463158
28-11-2016 21:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DieKonstal Offline
Mam Kartę PEKA
*

Liczba postów: 83
Dołączył: Nov 2016
Reputacja: 2
Post: #4
RE: Pytania
Ok, jak co to czekam na odpowiedzi Smile

Zapomniałem dodać jeszcze jedno pytanie:
Czy można zmienić wózki w 105-kach na te co mają 805Na (Albo chociaż podobne)?

Poznańskie tramwaje są fajne
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2016 13:35 przez DieKonstal.)
12-12-2016 13:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Artegor Offline
Dyspozytor zajezdniowy

Liczba postów: 4
Dołączył: Sep 2017
Reputacja: 1
Post: #5
RE: Pytania
Jest w planach wprowadzenie opcji "save" - czyli zapamiętanie położenia wagonów na mapie??
17-05-2018 19:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krzychu Offline
Pasażer z biletem miesięcznym
*

Liczba postów: 130
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 2
Post: #6
RE: Pytania
W obecnej wersji jest ukryta możliwość zapisu położenia, było gdzieś na forum, ale nie pamiętam jak to się włączało.

Polecam fajny nowy serwis, w którym można zarobić na klikaniu reklam, robieniu zadań (prowizje nawet 90 zł)
[Obrazek: gnm3l]
17-05-2018 19:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
LodzkiBus Offline
Pasażer z biletem miesięcznym
*

Liczba postów: 50
Dołączył: May 2014
Reputacja: 2
Post: #7
RE: Pytania
"RA mode" - zapisuje położenia wagonów w danej mapie. Uruchamia się wciskając klawisze R i A. Klawiszem W zapisuje się współrzędne, dzięki czemu możemy po uruchomieniu programu wrócić zapisanych położeń. Niestety jeśli mieliśmy pasażerów w pojeździe, to znikną; resetują się też przystanki, więc trzeba wrócić do Dworca PKP(Gdańsk Fikcyjny)
17-05-2018 22:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Artegor Offline
Dyspozytor zajezdniowy

Liczba postów: 4
Dołączył: Sep 2017
Reputacja: 1
Post: #8
RE: Pytania
Jest, jest, jest! Dzięki panowie, zamykam sprawę!
http://d6team.com/atsforum/showthread.ph...67#pid1867
18-05-2018 16:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Artegor Offline
Dyspozytor zajezdniowy

Liczba postów: 4
Dołączył: Sep 2017
Reputacja: 1
Post: #9
RE: Pytania
Ogarnia ktoś te symbole w plikach w folderze z teksturami? Chodzi o to, że ustawił bym sobie w każdym wagonie (innego rodzaju) te same fotele, a tu zawsze kopiuje mi całe wagony albo wywala wszystko i same koła stoją na torach


Załączone pliki Miniatury
   
27-05-2018 23:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Edward Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 480
Dołączył: Jan 1970
Reputacja: 20
Post: #10
RE: Pytania
v - (vehcle) pojazd

d - (door) drzwi
s - (set) ustawienia pojazdu
e - (exterior) - zewnętrze pojazdu
i - (interior) - wnętrze pojazdu
w - (wheel) koło - tu będzie cała oś
b - (bogie) wózek kołowy
p - (pantograph) odbierak prądu
c - (console) pulpit
l - (detaiL) detale -tu wycieraczki
k - (decK) - pokład - obiekt podłóg wyznaczający strefy ruchu pasażera i pasażerów komputerowych
28-05-2018 09:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 




Advanced Tram Simulator | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS