Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak wgrać tramwaj do ATS?
Autor Wiadomość
mamattiikk Offline
Pieszy

Liczba postów: 4
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 0
Post: #1
Jak wgrać tramwaj do ATS?
Niestety nie wiem gdzie napisać ten wątek, gdyż nie zauważyłem a forum działu pomocy. Chciałbym prosić o instrukcję wgrywania tramwajów do ATS.
16-01-2014 18:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Sucharek24PL Offline
Pieszy

Liczba postów: 4
Dołączył: Apr 2014
Reputacja: 0
Post: #2
RE: Jak wgrać tramwaj do ATS?
1. Pobierasz tramwaj ze strony ATS`u.
2. Wchodzisz w folder z grą.
3. Do folderu "textures" wrzucasz teksturę pobranego tramwaju.
4. Następnie wchodzisz w folder "data" i szukasz folderu "trams". Później otwierasz folder "poland0000" i szukasz folderu "gdańk0000" potem otwierasz folder "y2006".
5. Usuwasz jakiś tramwaj (np. t1200) i podmieniasz go na swój nazywając go tak jak tramwaj usunięty (w tym wypadku t1200) !!!UWAGA!!! NIE PODMIENIAJ TRAMWAI "gt6" i "gt8"!!!
6. Odpalasz ats (może się dłużej ładować ze względu na zmianę tekstury)
Jeżeli nie ma podmienionego tramwaju to podniemiasz jakiś inny.
25-04-2014 18:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Impuls Offline
Pasażer z biletem miesięcznym
*

Liczba postów: 53
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 2
Post: #3
RE: Jak wgrać tramwaj do ATS?
Sucharek24PL ale można mieć bardzo dużo tramwajów Smile 1.Pobierasz tramwaj ze strony ATSa.
2.Wrzucasz wszystkie foldery do odpowiedniego folderu ATSa.
3.Wpisujesz nazwę tramwaju z folderu "trams" w pliku tekstowym w którym wpisuję się wagony na mapę. (Nie podmieniaj wagonów GT6 oraz GT8)
4.Odpalasz ATS i cieszysz się nowym tramwajem Smile
5.Mam zrobić poradnik ze screenów jak wgrać tramwaj ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-04-2014 20:03 przez Impuls.)
25-04-2014 20:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mamattiikk Offline
Pieszy

Liczba postów: 4
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 0
Post: #4
RE: Jak wgrać tramwaj do ATS?
Dzięki wielkie panowie, działa. Smile
25-04-2014 22:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bluesman1977 Offline
Pieszy

Liczba postów: 8
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Jak wgrać tramwaj do ATS?
Czy mógłbym uzyskać linki z tramwajami typu "N"? Nie wiem dlaczego, ale z zajezdni zniknęły mi "N" i "ND", zaś w miejsce ich pojawiły się 105Na, bez pulpitów. czy da się to jakoś naprawić?
22-05-2014 01:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Helmutek Offline
Swing Voznik
*

Liczba postów: 73
Dołączył: Jul 2014
Reputacja: 5
Post: #6
RE: Jak wgrać tramwaj do ATS?
(25-04-2014 18:40)Sucharek24PL napisał(a):  1. Pobierasz tramwaj ze strony ATS`u.
2. Wchodzisz w folder z grą.
3. Do folderu "textures" wrzucasz teksturę pobranego tramwaju.
4. Następnie wchodzisz w folder "data" i szukasz folderu "trams". Później otwierasz folder "poland0000" i szukasz folderu "gdańk0000" potem otwierasz folder "y2006".
5. Usuwasz jakiś tramwaj (np. t1200) i podmieniasz go na swój nazywając go tak jak tramwaj usunięty (w tym wypadku t1200) !!!UWAGA!!! NIE PODMIENIAJ TRAMWAI "gt6" i "gt8"!!!
6. Odpalasz ats (może się dłużej ładować ze względu na zmianę tekstury)
Jeżeli nie ma podmienionego tramwaju to podniemiasz jakiś inny.

A jak odmienię 105Na, to na początku gdy się odpala grę, będę miał nowy tramwaj?

PS: A ten t1200 to jaki tramwaj? (ten z tablicą 42?)

(25-04-2014 20:02)Impuls napisał(a):  Sucharek24PL ale można mieć bardzo dużo tramwajów Smile 1.Pobierasz tramwaj ze strony ATSa.
2.Wrzucasz wszystkie foldery do odpowiedniego folderu ATSa.
3.Wpisujesz nazwę tramwaju z folderu "trams" w pliku tekstowym w którym wpisuję się wagony na mapę. (Nie podmieniaj wagonów GT6 oraz GT8)
4.Odpalasz ATS i cieszysz się nowym tramwajem Smile
5.Mam zrobić poradnik ze screenów jak wgrać tramwaj ?

Tak, zrób bo ja nie kumam.

I have enormous respect for people who liquidated the tram lines to Aleksandrów, Rzgów and Tuszyn...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-07-2014 12:18 przez Helmutek.)
06-07-2014 12:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Sucharek24PL Offline
Pieszy

Liczba postów: 4
Dołączył: Apr 2014
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Jak wgrać tramwaj do ATS?
Tak.
A co do tego tramwaju, to Ganz UV chyba nie jeździ w Polsce.
21-07-2014 20:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Helmutek Offline
Swing Voznik
*

Liczba postów: 73
Dołączył: Jul 2014
Reputacja: 5
Post: #8
RE: Jak wgrać tramwaj do ATS?
ja się pytałem jaki tramwaj, ten t1200, a nie czy jeździ w polsce.

I have enormous respect for people who liquidated the tram lines to Aleksandrów, Rzgów and Tuszyn...
27-07-2014 16:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
lukasn26 Offline
Mam kartę miejską na wszytkie linie :P
**

Liczba postów: 555
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 12
Post: #9
RE: Jak wgrać tramwaj do ATS?
Opiszę to bardziej szczegółowo, może więcej osób zrozumie:
1.Pobierasz tramwaj i wypakowujesz do odpowiedniego folderu np. data/textures/np. 0005 i tam wypakowujesz i podmieniasz nazwy na takie jak są nazwy tekstur,
2. Wchodzisz w data/trams/poland0000/np. gdansk0000/np. y2006/ i wybierasz np. t1200.txt,
3.Wchodzisz w data/maps/nie pamiętam jak się nazywa mapa gdańska/trams.txt
3.Podmieniasz 1-szą i 4-tą linijkę na to co wybrałeś, czyli w moim przypadku t1200.txt.
4.Cieszysz się nowym składem.

[Obrazek: 90a9698b9335c73bgen.png]
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011750463158
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2014 17:22 przez lukasn26.)
28-07-2014 17:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Helmutek Offline
Swing Voznik
*

Liczba postów: 73
Dołączył: Jul 2014
Reputacja: 5
Post: #10
RE: Jak wgrać tramwaj do ATS?
(28-07-2014 17:17)lukasn26 napisał(a):  Opiszę to bardziej szczegółowo, może więcej osób zrozumie:
1.Pobierasz tramwaj i wypakowujesz do odpowiedniego folderu np. data/textures/np. 0005 i tam wypakowujesz i podmieniasz nazwy na takie jak są nazwy tekstur,
2. Wchodzisz w data/trams/poland0000/np. gdansk0000/np. y2006/ i wybierasz np. t1200.txt,
3.Wchodzisz w data/maps/nie pamiętam jak się nazywa mapa gdańska/trams.txt
3.Podmieniasz 1-szą i 4-tą linijkę na to co wybrałeś, czyli w moim przypadku t1200.txt.
4.Cieszysz się nowym składem.
Jako jedyny pomogłeś mi dodać do ATS-a zbulwiony skład ze szczecina (1055).

I have enormous respect for people who liquidated the tram lines to Aleksandrów, Rzgów and Tuszyn...
28-07-2014 22:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 




Advanced Tram Simulator | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS