Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Błędy podczas opuszczenia tramwaju za pomocą F7
Autor Wiadomość
elot360 Offline
Użytkownik chory na głowę
*

Liczba postów: 188
Dołączył: Feb 2015
Reputacja: 5
Post: #1
Błędy podczas opuszczenia tramwaju za pomocą F7
Raz po raz się zdarza kiedy chce opuścić tramwaj za pomocą F7 to wyjdę lekko poza wagon i nie można iść dalej, a na boki tylko do wysokości krańca drzwi (Jak odjadę tramwajem to jest problem). Częściej zdarza mi się problem że po wyjściu z tramwaju gra nagle się wyłącza bez ostrzeżenia. Obie te rzeczy zdarzają się losowo (W jednym miejscu może się stać jedno drugie i nic się może nie stać).

Czy można temu jakoś zapobiec?
17-04-2016 21:05
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Edward Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 498
Dołączył: Jan 1970
Reputacja: 21
Post: #2
RE: Błędy podczas opuszczenia tramwaju za pomocą F7
Trzeba uważać żeby nie wejść w strefę kolizyjną peronu przystanku.
17-04-2016 21:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
elot360 Offline
Użytkownik chory na głowę
*

Liczba postów: 188
Dołączył: Feb 2015
Reputacja: 5
Post: #3
RE: Błędy podczas opuszczenia tramwaju za pomocą F7
Tylko chodzi o to że takie błędy nie zdarzają się na przystankach tylko ogólnie w...szędzie.

Na pętli ZBG raz czy dwa razy udało mi się wyjść na trawę bez problemu, a teraz to np tylko crashe.
Dworzec PKP to samo, byłem parę razy w stanie wyjść na trawę z domyślnego położenia tramwaju po uruchomieniu, częściej zdarza się że mogę tylko wyjść poza drzwi i tyle.
Na zajezdni za halą postojową z GT6 można właśnie tylko wyjść na zewnątrz w obręb drzwi tramwaju i tyle.

Jeśli chodzi o przystanki to możesz wytłumaczyć o co chodzi?
17-04-2016 22:18
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Edward Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 498
Dołączył: Jan 1970
Reputacja: 21
Post: #4
RE: Błędy podczas opuszczenia tramwaju za pomocą F7
Peron przystanku, o ile pamiętam, ma strefę kolizji taką jak domy, czyli nie można na niego wejść.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-04-2016 02:18 przez Edward.)
18-04-2016 02:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
elot360 Offline
Użytkownik chory na głowę
*

Liczba postów: 188
Dołączył: Feb 2015
Reputacja: 5
Post: #5
RE: Błędy podczas opuszczenia tramwaju za pomocą F7
Da się ją jakoś zauważyć? Z tego co pamiętam to można wejść w paru miejscach na peron bez problemu.
18-04-2016 07:52
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
lukasn26 Offline
Mam kartę miejską na wszytkie linie :P
**

Liczba postów: 555
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 12
Post: #6
RE: Błędy podczas opuszczenia tramwaju za pomocą F7
Ja mam taki problem od x lat Big Grin

[Obrazek: 90a9698b9335c73bgen.png]
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011750463158
18-04-2016 14:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Anton Offline
Pasażer bez biletu
*

Liczba postów: 422
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 9
Post: #7
RE: Błędy podczas opuszczenia tramwaju za pomocą F7
Ja od ~2009...

Za niepodległe może się uważać tylko to państwo, przeciwko któremu jankesy i ich sługusy wprowadzili sankcje...
19-04-2016 16:07
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kafar Offline
Kasownik KRG-4
*

Liczba postów: 327
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 9
Post: #8
RE: Błędy podczas opuszczenia tramwaju za pomocą F7
Od zawsze może nie, ale od którejś wersji 0,5x tak jest. W 0.48 nie pamiętam żebym miał ten problem.

[Obrazek: Admini_na_wycieczce.jpg]
19-04-2016 16:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Anton Offline
Pasażer bez biletu
*

Liczba postów: 422
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 9
Post: #9
RE: Błędy podczas opuszczenia tramwaju za pomocą F7
W 0.48 wychodzi się z tramwaju przez zamknięte drzwi - ale nie można wyjść przez otwarte. Tongue
Ciekawie, dlaczego tak tam to jest... Wygląda, jakby pomylono miejscami jakieś znaczenia/kawałki kodu odpowiadające za wyjście czy coś... Nie znam się za bardzo na programowaniu. Smile
Od 0.49 jest jak w temacie.

(to rok 2007, a więc z datą się pomyliłem. Tongue Symulatoruję właśnie od wersji 0.48b, ale polszczyzny jeszcze się wtedy nie uczyłem. Pierwsze wersje byli pobierani z Dial-Upa... Bo w tej chruszczowskiej chałupie nikt nie chciał normalnego neta podłączać... W wersji 0.491 dokonaliśmy już przejazdu, ale i tak trochę nostalgii jest Tongue)

Za niepodległe może się uważać tylko to państwo, przeciwko któremu jankesy i ich sługusy wprowadzili sankcje...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2016 10:08 przez Anton.)
20-04-2016 09:52
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DieKonstal Offline
Mam Kartę PEKA
*

Liczba postów: 83
Dołączył: Nov 2016
Reputacja: 2
Post: #10
RE: Błędy podczas opuszczenia tramwaju za pomocą F7
Ja tych problemów nie mam mimo iż mam kijowy komp

Poznańskie tramwaje są fajne
12-12-2016 11:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 




Advanced Tram Simulator | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS