Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Łączenie ze sobą wszystkich typów tramwajów.
Autor Wiadomość
patryk14 Offline
Pasażer
*

Liczba postów: 14
Dołączył: Jul 2015
Reputacja: 0
Post: #1
Łączenie ze sobą wszystkich typów tramwajów.
Jak złączyć ze sobą różne typy tramwajów np. gt6 z 105Na tak aby był nie tylko sprzęg ale także barierka ochronna, kabel wysokiego napięcia, 2 przewody elektryczne?
20-07-2015 17:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
lukasn26 Offline
Mam kartę miejską na wszytkie linie :P
**

Liczba postów: 555
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 12
Post: #2
RE: Łączenie ze sobą wszystkich typów tramwajów.
Nie da się. GT6 nie ma złączy barierki ochronnej, 2 kabli elektrycznych i kabla wys. napięcia. To tak jak byś chciał do 2 N-ek podłączyć kabel wys. napięcia. Nie mają złączy więc ich nie podłączysz.

[Obrazek: 90a9698b9335c73bgen.png]
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011750463158
20-07-2015 18:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
patryk14 Offline
Pasażer
*

Liczba postów: 14
Dołączył: Jul 2015
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Łączenie ze sobą wszystkich typów tramwajów.
A da się te złącze jakoś wykombinować?
20-07-2015 20:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
lukasn26 Offline
Mam kartę miejską na wszytkie linie :P
**

Liczba postów: 555
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 12
Post: #4
RE: Łączenie ze sobą wszystkich typów tramwajów.
Jedź do swojego MZK, może Ci zrobią Tongue A tak na serio to nie wiem, niech się wypowie ktoś kto programował dla danego wozu dane złącza lub cuś takiego.

[Obrazek: 90a9698b9335c73bgen.png]
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011750463158
20-07-2015 21:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kafar Offline
Kasownik KRG-4
*

Liczba postów: 326
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 8
Post: #5
RE: Łączenie ze sobą wszystkich typów tramwajów.
W symulatorze takie złącza nie zostały odwzorowane, ponieważ nie są używane w realistycznym świecie. Nie ukratnia się GT6 z 805/105tką, Nki z przegubem, itd. Jedyne możliwe połączenia to te za pomocą sprzęgu, chociaż w helmutach to nie jest takie oczywiste jak w Konstalach.

[Obrazek: Admini_na_wycieczce.jpg]
21-07-2015 18:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Helmutek Offline
Swing Voznik
*

Liczba postów: 73
Dołączył: Jul 2014
Reputacja: 5
Post: #6
RE: Łączenie ze sobą wszystkich typów tramwajów.
Wracając do pierwszych postów można to widocznie zauważyć, że helmuty można podłączyć tylko sprzęgiem. A nawet gdyby tak było to powiedz mi jak by to wyglądało, bo ja sobie tego jakoś nie wyobrażam xD

I have enormous respect for people who liquidated the tram lines to Aleksandrów, Rzgów and Tuszyn...
21-07-2015 18:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krzychu Offline
Pasażer z biletem miesięcznym
*

Liczba postów: 136
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 2
Post: #7
RE: Łączenie ze sobą wszystkich typów tramwajów.
Ale za to można połączyć np. stopiąŧkę z drezyną ręczną przeźroczystym sprzęgiem Big Grin

Klub Sympatyków Transportu Miejskiego
23-07-2015 13:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kafar Offline
Kasownik KRG-4
*

Liczba postów: 326
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 8
Post: #8
RE: Łączenie ze sobą wszystkich typów tramwajów.
W helmutach które były ukratniane (np GT6 + B4 lub GT6 + B6) był specjalny sprzęg Scharfenberga, w którym był zarówno uchwyt do łączenia wagonów mechanicznie jak i elektrycznie Nie wiem czy w Szczecinie nie są te sprzęgi używane w Tatrach.

Natomiast helmuty łączy się z 805tką za pomocą "przejściówki", którą wkłada się w odbojnik na zderzaku. Takie coś stosuje się u nas w Łodzi. Inaczej nie byłoby możliwe holowanie wagonów.

[Obrazek: Admini_na_wycieczce.jpg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2015 21:09 przez kafar.)
23-07-2015 21:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 




Advanced Tram Simulator | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS