Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tramwaje e1+c3 i Konstal 102Na
Autor Wiadomość
Barterbly Offline
IT Administrator w Centrali Rossmann SDP
*

Liczba postów: 12
Dołączył: Mar 2014
Reputacja: 2
Post: #61
RE: Tramwaje e1+c3 i Konstal 102Na
O ile wiem, to aktualnie nie ma modelu PESY 122N w ATS. Czyli trzeba by pobrać model z jakiejś strony, użyć konwertera obiektów (tak, jak napisałem wyżej). Później i tak musisz pobawić się z wrzuceniem modelu do ATS, tzn odpowiednio utworzyć katalogi (lub podmienić modele w istniejących, lecz tego nie jestem pewien). Jak zadziała, to musisz wtedy pobawić się z teksturami (o ile oryginalna oczywiście nie będzie Ci pasować). Do obróbki tekstur nadaje się zwykły "Paint.NET" lub dla bardziej zaawansowanych "Texture Maker". Ale najpierw zacznij od przekonwertowania modelu i wrzuceniu go do ATS.
13-07-2014 16:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Edward Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 494
Dołączył: Jan 1970
Reputacja: 21
Post: #62
RE: Tramwaje e1+c3 i Konstal 102Na
Do starego ATS nie da się wstawić w 100% dobrze PESY, bo nie można robić przegubów poza wózkami. Ale w ATS2 jest to już rozwiązanie.
13-07-2014 17:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Helmutek Offline
Swing Voznik
*

Liczba postów: 73
Dołączył: Jul 2014
Reputacja: 5
Post: #63
RE: Tramwaje e1+c3 i Konstal 102Na
(13-07-2014 17:51)Edward napisał(a):  Do starego ATS nie da się wstawić w 100% dobrze PESY, bo nie można robić przegubów poza wózkami. Ale w ATS2 jest to już rozwiązanie.

to już planujesz zrobić ATS 2??? O_O

Sorry, za spam, ale mi miejsce wózków obojętne. Owszem, wiem, że Pesa ma 3 człon bez wózków, ale tak jak piszę - mi miejsce nie przeszkadza.

Bartebly, a ja właśnie nie wiem kompletnie jak się robi teksturę. Ostatnio mam sporo czasu wolnego, więc jak ktoś mi pomoże przy zrobieniu (w całości) tekstury wagonu 122N, to już będę umiał i będę mógł sobie robić modele jakie chcę.

I have enormous respect for people who liquidated the tram lines to Aleksandrów, Rzgów and Tuszyn...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-07-2014 20:24 przez Helmutek.)
14-07-2014 20:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Andrew Offline
Pasażer
*

Liczba postów: 29
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 4
Post: #64
RE: Tramwaje e1+c3 i Konstal 102Na
No, od 2011 roku (albo i wcześniej, nie pamiętam) jest tworzona zupełnie nowa, profesjonalna wersja ATS'a, oznaczona jako ATS2.
14-07-2014 20:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Helmutek Offline
Swing Voznik
*

Liczba postów: 73
Dołączył: Jul 2014
Reputacja: 5
Post: #65
RE: Tramwaje e1+c3 i Konstal 102Na
a jest ona już opublikowana? A jak tak to gdzie?

I have enormous respect for people who liquidated the tram lines to Aleksandrów, Rzgów and Tuszyn...
14-07-2014 20:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Barterbly Offline
IT Administrator w Centrali Rossmann SDP
*

Liczba postów: 12
Dołączył: Mar 2014
Reputacja: 2
Post: #66
RE: Tramwaje e1+c3 i Konstal 102Na
Nie jest opublikowana, więc nie mogę podać Ci miejsca. Tzn nie jest dostępna dla szerszego grona odbiorców. Na razie osoby ze specjalnej grupy mają do niej dostęp (w tym ja) lecz nie ma tam jeszcze nic czym można by sterować z pulpitu Wink Więc bądź cierpliwy, prace trwają, jak będzie coś zdatnego do pokazania innym, to na pewno Edward to upubliczni Wink Teraz zrobiłby się tylko niepotrzebny chaos Smile
14-07-2014 21:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DieKonstal Offline
Mam Kartę PEKA
*

Liczba postów: 83
Dołączył: Nov 2016
Reputacja: 2
Post: #67
RE: Tramwaje e1+c3 i Konstal 102Na
and9444 jak zmienić pantograf w Helmucie?

Poznańskie tramwaje są fajne
28-11-2016 12:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 




Advanced Tram Simulator | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS