Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tramwaje e1+c3 i Konstal 102Na
Autor Wiadomość
and9444 Offline
Pasażer
*

Liczba postów: 47
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 0
Post: #1
Tramwaje e1+c3 i Konstal 102Na
Mam pytanie, czy w następnej wersji pojawi się może wiedeński skład e1 + c3 lub Konstal 102Na?


Załączone pliki Miniatury
   
14-01-2014 17:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krzychu Offline
Pasażer z biletem miesięcznym
*

Liczba postów: 136
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 2
Post: #2
RE: Tramwaje e1+c3 i Konstal 102Na
Zrobienie tramwaju do ATS nie jest takie proste. To oczywiste, że docelowo muszą powstać takie tramwaje i zapewne powstaną, ale musi je ktoś zrobić. Parę osób coś zrobiło, robi lub próbowało robić, ale poza dłubaniem modelu w programie do modelowania 3D trzeba jeszcze zebrać dokumentację, mieć wymiary, zdjęcia poglądowe, zdjęcia na tekstury, samemu domierzyć brakujące elementy w oryginale itp. Jak ktoś zbierze takie informacje (nie wystarczy tylko wskazać kilku zdjęć z internetu), to może wtedy ktoś podejmie się próby zrobienia modelu. Z resztą każdy może sam spróbować - do modelowania można użyć programu Blender.
Poza tym autor ATS pracuje nad zupełnie nowym silnikiem programu i pewnie niedługo dotychczasowy ATS pójdzie do muzeum, więc nie wiadomo czy wytyczne do tworzenia nowych obiektów będą takie same.

Klub Sympatyków Transportu Miejskiego
14-01-2014 18:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
and9444 Offline
Pasażer
*

Liczba postów: 47
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Tramwaje e1+c3 i Konstal 102Na
A czy mógłby mi Pan podpowiedzieć, jak można przerobić teksturę dusseldorfskiego helmuta aby wyglądał jak krakowska Norymberga (Man Gt6)? Przynajmniej z zwenątrz, bo one z tego co pamiętam były przez MPK Kraków przrabiane. Miały jeden plus, były ciche.


Załączone pliki Miniatury
   
14-01-2014 20:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krzychu Offline
Pasażer z biletem miesięcznym
*

Liczba postów: 136
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 2
Post: #4
RE: Tramwaje e1+c3 i Konstal 102Na
Tekstury są w data\textures\00000006\ , ale najlepiej zachować kopię. Można też utworzyć sobie niezależny wagon bez zmieniania istniejącego (który różniłby się tylko teksturą), ale to wymagałoby trochę kombinowania i orientacji w strukturze plików ATS. Tu jest taka dokumentacja jak to działa mniej więcej http://adf.ly/4067500/ats-developer Smile

Klub Sympatyków Transportu Miejskiego
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-01-2014 02:25 przez krzychu.)
15-01-2014 01:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
and9444 Offline
Pasażer
*

Liczba postów: 47
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Tramwaje e1+c3 i Konstal 102Na
Czyli, jak na razie nikt nie robił repaintu do Norymbergi. Szkoda też, że w ATS nie ma wagonu B4, a poza tym to nie całkiem prawda, że te Gt6 nie miały gniazd wysokiego napięcia. Gt6 + B4 były łączone ze sobą za pomocą kabla biegnącego po zaczepie, natomiast Rotax e1 + c3 mają takie gniazda, jak konstal, tylko, że pojedyncze.
Może się pokuszę o zrobienie Norymbergi, ale nie za bardzo wiem, jak. Dlatego wybrałem inne rozwiązanie.

Ale jeżeli by ktoś miał, to może byc nawet niedokończony.

A czy ktoś wie, jakie Pesy będą jeździły po Krakowie? CZy to będą te typu Swing (pięcioczłonowe), które jeżdżą już w Gdańsku, Warszawie, Poznaniu i zdaje się, że w Częstochowie.

JA zrobiłem sobie kiedyś takie dwie wersje helmuta.
Nie są może najlepsze, ale zawsze jakaś odmiana


Załączone pliki Miniatury
       
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-01-2014 07:45 przez and9444.)
15-01-2014 07:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
and9444 Offline
Pasażer
*

Liczba postów: 47
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 0
Post: #6
RE: Tramwaje e1+c3 i Konstal 102Na
Ponowię pytanie z części forum dotyczących repaintów.
Czy ktoś ma może repaint do krakowskiego Konstala 105Na?
Kiedyś można było ściągnąć ze starego forum, ale to co pobrałem nie działao chyba dobrze, dlatego pytam.Huh


Załączone pliki Miniatury
   
16-01-2014 11:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
and9444 Offline
Pasażer
*

Liczba postów: 47
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Tramwaje e1+c3 i Konstal 102Na
Zadam pytanie jeszcze raz. Czy mógłby ktoś udostępnić mi ten repaint do krakowskiego Konstala 105Na???
26-01-2014 07:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kafar Offline
Kasownik KRG-4
*

Liczba postów: 326
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 8
Post: #8
RE: Tramwaje e1+c3 i Konstal 102Na
O ile dobrze pamiętam autorem był 105Na-1260, ale widać nie odzywa się. Poszukam w starych plikach tego repaintu i podrzucę tutaj.

[Obrazek: Admini_na_wycieczce.jpg]
26-01-2014 12:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kafar Offline
Kasownik KRG-4
*

Liczba postów: 326
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 8
Post: #9
RE: Tramwaje e1+c3 i Konstal 102Na
No i znalazłem Wink
http://www.speedyshare.com/GmqGH/7-010.zip - podstawowa paczka
http://www.speedyshare.com/NXK6r/7-010HR.zip - High Resolution Wink

[Obrazek: Admini_na_wycieczce.jpg]
26-01-2014 14:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
and9444 Offline
Pasażer
*

Liczba postów: 47
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 0
Post: #10
RE: Tramwaje e1+c3 i Konstal 102Na
A nie orientuje się Pan, czy był robiony Man gt6? tzw. Norymberga.
26-01-2014 18:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 




Advanced Tram Simulator | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS