Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Błędy?
Autor Wiadomość
BlackDeathAngel Offline
Pasażer
*

Liczba postów: 11
Dołączył: Dec 2014
Reputacja: 0
Post: #1
Question Błędy?
Witam, przeglądając sieć trafiłem na te grę, jednak po włączeniu mam ciągle z czymś problem.

Lusterka- raz działają ale zazwyczaj nie. Huh
Pasażerowie- zmieniłem mapę i przestali się pojawiać na przystankach. Undecided
Tramwaje- kiedy zmieniam mapę, tramwaj nie ma deski rozdzielczej, jedynie same przyciski i widzę na wylot szyny. Huh
Kiedy zmienię tramwaj przyciskami "Page Up" lub "Page Down", również mam ten sam problem co wyżej. Dodgy
F7- idę do drzwi, ale raz mogę wyjść a raz nie, zdarza się nawet, że zablokuje się całkowicie i nie mogę ani wejść ani wyjść. Dodgy

Nie wiem czy to tylko u mnie tak jest czy nie, bawiłem się rozdzielczościami i innymi duperelami, jednak nic nie pomagało. Confused

Mam wersję: ATS_063b

Proszę o pomoc.
10-12-2014 04:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
lukasn26 Offline
Mam kartę miejską na wszytkie linie :P
**

Liczba postów: 555
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 12
Post: #2
RE: Błędy?
Słuchaj, to problemy normalne, po prostu błędy w grze. Pobaw się plikiem schowanym w data/maps/gdansk0000/trams.txt, zobacz czy wszystko dobrze jest wpisane (ten plik odpowiada za rozmieszczenie tramwajów na mapie Gdańsk), sprawdzić możesz poprzez wejście do folderu data/trams i tam masz odpowiednie foldery. A lusterka ustaw sobie w ustawieniach na widoczność duża i powinno być dobrze.

[Obrazek: 90a9698b9335c73bgen.png]
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011750463158
10-12-2014 07:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kafar Offline
Kasownik KRG-4
*

Liczba postów: 326
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 8
Post: #3
RE: Błędy?
Na mapach Elbląg i GOP pasażerów nie ma. Niestety pulpitów nie mają. W Gdańsku GT6/8 też mają przyciski rozmieszczone tak jak w 105. A z drzwiami i wychodzeniem mam ten sam problem.

[Obrazek: Admini_na_wycieczce.jpg]
10-12-2014 16:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GOPdriver Offline
Pasjonat
*

Liczba postów: 162
Dołączył: Sep 2014
Reputacja: 10
Post: #4
RE: Błędy?
(10-12-2014 16:25)kafar napisał(a):  Na mapach Elbląg i GOP pasażerów nie ma. Niestety pulpitów nie mają. W Gdańsku GT6/8 też mają przyciski rozmieszczone tak jak w 105. A z drzwiami i wychodzeniem mam ten sam problem.
Ad.1 pobaw sie plikiem trams.txt w folderze mapy jezeli masz moja stopiatke to zmien wpis na :
Kod:
data//trams//poland0000//gop0000000//y2014//ts260.txt
a w przypadku wagonu doczepnego
Kod:
data//trams//poland0000//gop0000000//y2014//ts261.txt
Ad.2 GT6 ma ten sam skrypt ulozenia przelacznikow, ja zrobilem nowy i narazie czekam na wene tworcza zeby go wrzucic.
Ad3. Z tego co wiem to problem z drzwiami jest w kodzie.
Jeszcze dorzuce cos od siebie jak rozwiazac problem z wybiegiem przy wylaczonej przetwornicy jest ok ale jak wlacze to jakby hamowal elektodynamicznie.
13-12-2014 12:14
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Andrew Offline
Pasażer
*

Liczba postów: 29
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 4
Post: #5
RE: Błędy?
Chodzi o zbyt szybkie wytracanie prędkości na wybiegu? To akurat jest błąd popełniony przypadkiem, z tego co pamiętam, przy próbie wprowadzenia realizmu do symulatora Wink
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2014 16:13 przez Andrew.)
14-12-2014 16:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 




Advanced Tram Simulator | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS