ATS Forum - Advanced Tram Simulator
Jak wgrać tramwaj do ATS? - Wersja do druku

+- ATS Forum - Advanced Tram Simulator (http://d6team.com/atsforum)
+-- Dział: Programy (/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Pomoc doraźna (/forumdisplay.php?fid=41)
+--- Wątek: Jak wgrać tramwaj do ATS? (/showthread.php?tid=28)

Strony: 1 2 3 4 5 6


Jak wgrać tramwaj do ATS? - mamattiikk - 16-01-2014 18:22

Niestety nie wiem gdzie napisać ten wątek, gdyż nie zauważyłem a forum działu pomocy. Chciałbym prosić o instrukcję wgrywania tramwajów do ATS.


RE: Jak wgrać tramwaj do ATS? - Sucharek24PL - 25-04-2014 18:40

1. Pobierasz tramwaj ze strony ATS`u.
2. Wchodzisz w folder z grą.
3. Do folderu "textures" wrzucasz teksturę pobranego tramwaju.
4. Następnie wchodzisz w folder "data" i szukasz folderu "trams". Później otwierasz folder "poland0000" i szukasz folderu "gdańk0000" potem otwierasz folder "y2006".
5. Usuwasz jakiś tramwaj (np. t1200) i podmieniasz go na swój nazywając go tak jak tramwaj usunięty (w tym wypadku t1200) !!!UWAGA!!! NIE PODMIENIAJ TRAMWAI "gt6" i "gt8"!!!
6. Odpalasz ats (może się dłużej ładować ze względu na zmianę tekstury)
Jeżeli nie ma podmienionego tramwaju to podniemiasz jakiś inny.


RE: Jak wgrać tramwaj do ATS? - Impuls - 25-04-2014 20:02

Sucharek24PL ale można mieć bardzo dużo tramwajów Smile 1.Pobierasz tramwaj ze strony ATSa.
2.Wrzucasz wszystkie foldery do odpowiedniego folderu ATSa.
3.Wpisujesz nazwę tramwaju z folderu "trams" w pliku tekstowym w którym wpisuję się wagony na mapę. (Nie podmieniaj wagonów GT6 oraz GT8)
4.Odpalasz ATS i cieszysz się nowym tramwajem Smile
5.Mam zrobić poradnik ze screenów jak wgrać tramwaj ?


RE: Jak wgrać tramwaj do ATS? - mamattiikk - 25-04-2014 22:13

Dzięki wielkie panowie, działa. Smile


RE: Jak wgrać tramwaj do ATS? - Bluesman1977 - 22-05-2014 01:12

Czy mógłbym uzyskać linki z tramwajami typu "N"? Nie wiem dlaczego, ale z zajezdni zniknęły mi "N" i "ND", zaś w miejsce ich pojawiły się 105Na, bez pulpitów. czy da się to jakoś naprawić?


RE: Jak wgrać tramwaj do ATS? - Helmutek - 06-07-2014 12:16

(25-04-2014 18:40)Sucharek24PL napisał(a):  1. Pobierasz tramwaj ze strony ATS`u.
2. Wchodzisz w folder z grą.
3. Do folderu "textures" wrzucasz teksturę pobranego tramwaju.
4. Następnie wchodzisz w folder "data" i szukasz folderu "trams". Później otwierasz folder "poland0000" i szukasz folderu "gdańk0000" potem otwierasz folder "y2006".
5. Usuwasz jakiś tramwaj (np. t1200) i podmieniasz go na swój nazywając go tak jak tramwaj usunięty (w tym wypadku t1200) !!!UWAGA!!! NIE PODMIENIAJ TRAMWAI "gt6" i "gt8"!!!
6. Odpalasz ats (może się dłużej ładować ze względu na zmianę tekstury)
Jeżeli nie ma podmienionego tramwaju to podniemiasz jakiś inny.

A jak odmienię 105Na, to na początku gdy się odpala grę, będę miał nowy tramwaj?

PS: A ten t1200 to jaki tramwaj? (ten z tablicą 42?)

(25-04-2014 20:02)Impuls napisał(a):  Sucharek24PL ale można mieć bardzo dużo tramwajów Smile 1.Pobierasz tramwaj ze strony ATSa.
2.Wrzucasz wszystkie foldery do odpowiedniego folderu ATSa.
3.Wpisujesz nazwę tramwaju z folderu "trams" w pliku tekstowym w którym wpisuję się wagony na mapę. (Nie podmieniaj wagonów GT6 oraz GT8)
4.Odpalasz ATS i cieszysz się nowym tramwajem Smile
5.Mam zrobić poradnik ze screenów jak wgrać tramwaj ?

Tak, zrób bo ja nie kumam.


RE: Jak wgrać tramwaj do ATS? - Sucharek24PL - 21-07-2014 20:25

Tak.
A co do tego tramwaju, to Ganz UV chyba nie jeździ w Polsce.


RE: Jak wgrać tramwaj do ATS? - Helmutek - 27-07-2014 16:53

ja się pytałem jaki tramwaj, ten t1200, a nie czy jeździ w polsce.


RE: Jak wgrać tramwaj do ATS? - lukasn26 - 28-07-2014 17:17

Opiszę to bardziej szczegółowo, może więcej osób zrozumie:
1.Pobierasz tramwaj i wypakowujesz do odpowiedniego folderu np. data/textures/np. 0005 i tam wypakowujesz i podmieniasz nazwy na takie jak są nazwy tekstur,
2. Wchodzisz w data/trams/poland0000/np. gdansk0000/np. y2006/ i wybierasz np. t1200.txt,
3.Wchodzisz w data/maps/nie pamiętam jak się nazywa mapa gdańska/trams.txt
3.Podmieniasz 1-szą i 4-tą linijkę na to co wybrałeś, czyli w moim przypadku t1200.txt.
4.Cieszysz się nowym składem.


RE: Jak wgrać tramwaj do ATS? - Helmutek - 28-07-2014 22:15

(28-07-2014 17:17)lukasn26 napisał(a):  Opiszę to bardziej szczegółowo, może więcej osób zrozumie:
1.Pobierasz tramwaj i wypakowujesz do odpowiedniego folderu np. data/textures/np. 0005 i tam wypakowujesz i podmieniasz nazwy na takie jak są nazwy tekstur,
2. Wchodzisz w data/trams/poland0000/np. gdansk0000/np. y2006/ i wybierasz np. t1200.txt,
3.Wchodzisz w data/maps/nie pamiętam jak się nazywa mapa gdańska/trams.txt
3.Podmieniasz 1-szą i 4-tą linijkę na to co wybrałeś, czyli w moim przypadku t1200.txt.
4.Cieszysz się nowym składem.
Jako jedyny pomogłeś mi dodać do ATS-a zbulwiony skład ze szczecina (1055).