ATS Forum - Advanced Tram Simulator
Lora 70 GOP Stroszek - Wersja do druku

+- ATS Forum - Advanced Tram Simulator (http://d6team.com/atsforum)
+-- Dział: Dział deweloperski (/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Dział: Publikacja prac w toku celem konsultacji. (/forumdisplay.php?fid=37)
+--- Wątek: Lora 70 GOP Stroszek (/showthread.php?tid=188)

Lora 70 GOP Stroszek - Edward - 27-10-2015 21:25

Lora nr 70 (może też być 71) z zajezdni na Stroszku w GOP. Nie nadałem numerów na teksturze, bo wolałbym żeby były nadawane proceduralnie. Nie ma jeszcze świateł i gniazd dla prądu świateł. Zastanawiam się czy są/były w GOP lory bez świateł?

Lora jest na podwoziu N-ki. Wstawiłem podwozie z N-ki Bartłomieja. Nie trzyma ono do końca wymiarów i ma trochę inną konstrukcję - w oryginale rama jest z powyginanego dwuteownika. Brak w niej też paru elementów i tekstura trochę jednolita. Oczywiście pod N-ką prezentuje się ok, ale przy takich wynalazkach jak lorki (i elbląski pług) nie za bardzo.

Mam pytanie: Czy ktoś zamierza zrobić w miarę realny wózek N-ki, tak żeby był gotowy jeszcze przed wakacjami?

ps. mam stare zdjęcia lorki jeszcze z aparatu z niską rozdzielczością, dlatego tekstury burt/podłogi są niezbyt gęste.

RE: Lora 70 GOP Stroszek - lukasn26 - 27-10-2015 21:28

Kafar chyba się zajmuje N-ką.

RE: Lora 70 GOP Stroszek - kafar - 28-10-2015 16:38

Tak, robię enkę i po skończeniu pudła będzie robiony wózek. Smile Do wakacji na pewno będzie zrobiony, choć do końca tego roku mam w planach jeszcze dwa inne wagony. A lora bardzo fajna, będzie się ładnie prezentować na zajezdni Wink

RE: Lora 70 GOP Stroszek - Edward - 28-10-2015 18:06

Mam nadzieje że będzie można ją też ciągać za sobą.

RE: Lora 70 GOP Stroszek - kafar - 28-10-2015 20:45

Albo dodawać jakie towary na nią Tongue W Łodzi na wózkach od enek wożono wózki od 805 w celu toczenia kół na innej zajezdni Wink

RE: Lora 70 GOP Stroszek - krzychu - 04-11-2015 10:53

A te burty będzie można sobie tak otwierać, czy to na sztywno tylko jest w obiekcie tak?

RE: Lora 70 GOP Stroszek - Edward - 04-11-2015 12:46

Przystosowane są do otwierania. Choć nawet nie myślałem żeby je otwierać (choć można by było na zasadzie zwykłych drzwi w tramwaju). Nie wiem jakie mogłoby mieć to zastosowanie? (może ktoś ma pomysły)

RE: Lora 70 GOP Stroszek - kafar - 04-11-2015 18:37

Ładowanie części wózkiem widłowym na lorkę Smile

RE: Lora 70 GOP Stroszek - krzychu - 05-11-2015 12:12

Chociażby takie jak ruchowe elementy w Rigs of Rods - żeby było realniej i żeby było czym się pobawić czekając na zielone światło Smile Szczytem realizmu byłoby, gdyby opuszczone burty bujały się w trakcie przetaczania lorki po nierównościach Smile

RE: Lora 70 GOP Stroszek - Edward - 05-11-2015 13:09

No teoretycznie można by zrobić takie burty, ale to może skończyć się wymaganiami większymi niż Wiedźmin 3. Smile